‘Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken’ wint Homerusprijs 2018

Next Post
Previous Post

22 maart 2018 | Het Nederlands Klassiek Verbond (NKV) heeft dit jaar de Homerusprijs toegekend aan ‘Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken’, de debuutroman van Arjen van Veelen. 

De Homerusprijs is bestemd voor ‘de auteur van het Nederlandstalige boek dat volgens de jury het beste een brug weet te slaan tussen de Klassieke Oudheid en het heden’.

“Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken’ is als roman een overtuigend voorbeeld van wat de oudheid nog steeds aan relevantie bezit, als bron, als canvas, ja als zuurstof voor de hedendaagse literatuur” (jury)

Arjen van Veelen (Rotterdam, 1980) is schrijver en journalist. Aantekeningen over het verplaatsen van obelisken (de Bezige Bij) is zijn romandebuut.

Genomineerd waren dit jaar:

> klik op de titels voor meer informatie over de boeken bij bol.com

De jury bestond uit Patrick Lateur, classicus, dichter, vertaler en bovendien de winnaar van de Homerusprijs van 2017, Maarten Asscher, schrijver, jurist, oud-uitgever en boekhandelaar en Rosa van Gool, classica en publiciste.

Op de laatste zaterdag van de Week van de Klassieken, zaterdag 14 april, zal de Homerusdag plaatsvinden in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden. Tijdens deze dag zal de Homerusprijs worden uitgereikt en zal Maarten Asscher de eerste Homeruslezing houden.

  • Homerusprijs | site | wikipedia | berichten
    voor boek dat het beste een brug slaat tussen de Klassieke Oudheid en het heden

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.