23e Dordtse Boekenmarkt – 1 juli 2018

Next Post
Previous Post

Op zondag 1 juli 2108 is de historische binnenstad van Dordrecht weer het gastvrije decor voor de Dordtse Boekenmarkt. Een lint van bijna 600 boekenkramen slingert zich door de stad. Bezoekers kunnen ook genieten van een muzikaal en literair programma en gezellige gastvrije terrassen. 

Boekenmarkt – De Dordtse boekenmarkt is de op één na grootste van ons land. In bijna 600 kramen zijn antiquarische en tweedehands boeken te koop. Bijzondere uitgaven, eerste drukken of gewoon een mooi of spannend boek voor mee op vakantie.

Een gratis boekenmarktgids (afb.) geeft alle informatie over deelnemers en activiteiten, inclusief een plattegrondje met kraamnummers en een specialiteitenoverzicht.

Thema – Dit jaar extra aandacht voor de Dordtse Synode 1618/1619
Vierhonderd jaar geleden werd nabij het Steegoversloot in de Kloveniersdoelen de Dordtse Synode gehouden, een grote en internationale kerkvergadering van de protestantse kerken. Een van de belangrijkste besluiten van de Synode was de vertaling van het Oude en Nieuwe Testament uit de oorspronkelijke talen in een nieuwe ‘Statenbijbel’, die de basis werd voor de totstandkoming van één Nederlandse taal.

Expositie – In de Centrale Bibliotheek is een kleine maar bijzondere expositie van antieke Statenbijbels. Gegroepeerd rondom hedendaagse spreekwoorden en gezegden uit antieke talen. De hele maand juni toegankelijk tijdens Bieb-uren. Toegang gratis. [meer]

ANV Debutantenprijs – Op zondag 1 juli wordt in het Dordrechts Museum de winnaar van de ANV Debutantenprijs bekendgemaakt. Deze literaire prijs voor debuterende auteurs bestaat al 22 jaar en is uniek vanwege het feit dat vooral lezers de winnaar bepalen. Het prijzengeld bedraagt in totaal € 9000,-. [meer]

 

 

Next Post
Previous Post

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.